Onderhoud van uw Biorb,

Bij voorkeur wekelijks 2 kopjes water wisselen per 15ltr inhoud.

Dat betekend water weggooien en vers water van +/- gelijke temperatuur toevoegen, dus 2 kopje bij 15ltr biorb, 4 kopjes bij 30ltr biorb, enz. vervolgens enkele pufjes water optimiser toevoegen.

Vervolgens filterpatroon vervangen, elke 4 weken bij biorb met vissen en elke 6 tot 8 weken bij biorb zonder vissen.

Bij het vervangen van de filterpatroon eerst 10% water verwijderen alvorens u het patroon gaat vervangen, na vervangen van filterpatroon weer vers water toevoegen en vervolgens water optimiser toevoegen.

My BiorB heeft een goede aanbieding voor nieuwe filterpatronen, 6 halen 5 betalen.

Let op: Tijdens elke 2e patroon wissel tevens de luchtsteen wisselen, dit voorkomt geluidsoverlast maar belangrijker is dat het filter beter werkt. Ook van de luchtstenen heeft My biOrb een aanbieding van 6 halen 5 betalen.

Het is aan te bevelen bij een biorb met vissen om bij elke 2 patroon wissel ook de bodem te stofzuigen met de biorb bodemreiniger, hiermee kunt u de ontlasting die tussen de steentjes zit eenvoudig afzuigen.

Heeft u ondanks alle goede zorg toch nog last van alg, gebruik dan eens de speciale anti alg filter patroon, door een fijnere filtering en een grotere biologische filtering voorkomt deze algvorming. Alg kan ook komen door te veel licht, zorg dat de biorb niet in de zon staat of reflectie via een witte muur. Ook is te veel voer natuurlijk een mogelijke oorzaak.

My BiorB, wenst u veel plezier met uw prachtige biorb

Uitleg over biOrb onderhoud